FødevareWatch

Eva Kjer: Landbrugsaftale skaber job i presset branche

Ny aftale giver muligheder for mejerier og slagterier, siger minister, som ikke kender den konkrete jobeffekt.

Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Der er udsigt til flere job i udkanten som følge af blå bloks aftale om en ny fødevare- og landbrugspakke, der faldt på plads mandag aften.

Det mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der dog ikke kan sætte et konkret tal på, hvor mange job aftalen vil skabe.

"Jeg ser for mig, at det skaber job rundt omkring i Danmark i de dele af landet, som virkelig trænger til, at der kommer noget vækst. Det betyder muligheder for mejerier, slagterier og i fødevarebranchen som helhed," siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

"Det er i den grad i det danske samfunds interesse," lyder det.

Fagforbund roser landbrugsaftale for at tillade flere svin

Ministeriets beregninger viser, at den nye aftale bidrager med omkring en milliard kroner til det strukturelle bruttonationalprodukt. Men den præcise beskæftigelseseffekt er altså umiddelbart ukendt.

Ministeren henviser dog blandt andet til, at Københavns Universitet har regnet sig frem til, at gødningsrestriktioner, der nu fjernes, koster landmændene mellem 1,3 og 1,8 milliarder kroner årligt.

"Det betyder meget for landbruget, at der sker noget nu. Mange er i en økonomisk meget vanskelig situation, og det er vigtigt med initiativer, der skaber gode rammevilkår. Samtidig får vi en ordentlig miljøbeskyttelse," siger Eva Kjer Hansen.

"Nu gør vi det danske spisekammer større og grønnere, og det gør vi på en måde, hvor vi skaber plads til mere produktion i landbruget samtidig med, at vi beskytter miljøet," fortsætter hun.

Sidste år beskæftigede fødevaresektoren i Danmark 140.000 personer og eksporterede for 148 milliarder kroner ifølge Miljø- og Fødevareministeriet.

S og R om landbrugsaftale: Sort dag for det grønne Danmark

Blå blok indgår aftale om landbrugspakke

Indtjeningen i dansk landbrug faldt markant i 2015 

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier