FødevareWatch

Ny type fugleinfluenza registreret i Frankrig

Frankrig plages fortsat af et omfattende udbrud af fugleinfluenza, og nu har man registreret en ny type af virussen i landet, skriver Reuters.

En flok ænder vaccineres i kølvandet på et udbrud af fugleinfluenza i Frankrig i 2006. | Foto: Bob Edme/AP/POLFOTO/arkiv

I slutningen af november opdagede de franske landbrugsmyndigheder et tilfælde af fugleinfluenza på en gård i den sydvestlige del af landet, og siden er nye tilfælde dukket op af flere omgange. Nu er myndighederne stødt på en ny type af fugleinfluenza i det samme område.

Det skriver Reuters.

De hidtidige tilfælde var af typerne H5N1, H5N2 og H5N9, men onsdag i denne uge opdagede man tre tilfælde af virusstammen H5N3 på tre forskellige gårde i den sydvestlige del af landet. Det skriver myndighederne ifølge Reuters i en rapport.

Man opdagede de tre sygdomstilfælde i forbindelse med en landsdækkende kampagne for at få kortlagt problemerne med fugleinfluenza i landet i kølvandet på de tidligere udbrud.

De franske myndigheder påpeger, som det også har været tilfældet tidligere, at virusudbruddet ikke udgør nogen fare for mennesker, og de seneste tilfælde ændrer ikke på tilgangen til at få bugt med problemerne, som allerede har fået flere lande til at indføre midlertidig forbud mod import af fransk fjerkræ.

Siden mandag i denne uge er antallet af kendte tilfælde af fugleinfluenza fordoblet fra 15 til 30, oplyste myndighederne onsdag.

Fransk foie gras-sæson trues af fugleinfluenza

Otte lande lukker ned for fransk fjerkræ

Nye tilfælde af fugleinfluenza i Frankrig

Fransk fugleinfluenza i fortsat fremmarch

Løgismose: Fugleinfluenza ville være rigtigt skidt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier