FødevareWatch

21 økorådgivere samlet i et selskab

Nyt organ skal levere rådgivning om alt fra jord til bord til økologiske landmænd.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Fra 2016 kan landets økologiske landmænd få gode råd fra det helt nye sats Økologirådgivning Danmark.

I alt 21 økologiske rådgivere bliver samlet i det fælles rådgivningsselskab, der kommer fra henholdsvis Jysk Landbrugsrådgivning og Økologisk Landsforening.

"De økologiske landmænd kan vælge fra hele rådgivningspaletten fra jord til bord. Om man har brug for rådgivning i stald eller mark, økonomirådgivning eller markedsrådgivning, så kan Økologirådgivning Danmark levere,” siger Ole Bloch Engellyst, leder af Landbrugsafdelingen i Økologisk Landsforening, og kommende direktør for det nye selskab.

Økologirådgivning Danmark bliver rent fysisk placeret i henholdsvis Økologiens Hus i Aarhus og hos Jysk Landbrugsrådgivning i Billund.

Økologirådgivning Danmark bliver etableret som et selvstændigt anpartsselskab med eget regnskab og med Økologisk Landsforening og Jysk Landbrugsrådgivning som ejere. Bestyrelsen kommer til at tælle fire medlemmer bestående af en repræsentant fra formandsskabet og direktionen i de to ejer-organisationer.

Superbrugsen-chef ser nysgerrigt på ny konkurrent Et klart nej spænder ben for Delikas økodrøm Dansk økoeksport steg 12 pct i 2014 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier