FødevareWatch

Nyt råd skal vænne Danmark af med at være EU-duks

Regeringen har nedsat et nyt råd, der skal sørge for, at Danmark ikke længere går længere end nødvendigt på EU-lovgivning.

Det danske landbrug har flere gange klaget over, at Danmark går længere end nødvendigt, når man indfører EU regler. | Foto: Finn Frandsen/RITZAU SCANPIX/Arkiv

Danmark er til tider alt for flittig til at leve op til ny EU-lovgivning, så det ender med, at dansk lovgivning bliver strammere end de øvrige EU-landes. Det mener i hvert fald regeringen, der med et nyt råd nu vil gøre op med det, den kalder dansk overimplementering.

Danske virksomheder skal ikke pålægges strengere krav end konkurrerende virksomheder i andre EU-lande, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Men det er vigtigt at sikre sig, at implementeringen af EU-regler sker på den for erhvervslivet mindst byrdefulde måde"

Advokat Poul Mollerup, formand for det nye råd
"Jeg forventer at få en række væsentlige og prioriterede forslag til områder af dansk lovgivning, som med fordel kan kigges efter i sømmene for at se, om vi er gået længere end andre EU-lande ved implementeringen af EU-regler," siger han i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye implementeringsråd er adm. direktør i Danske Advokater Paul Mollerup.

Sammen med de øvrige 14 medlemmer, der primært repræsenterer erhvervsorganisationer, skal Paul Mollerup rådgive regeringen, når ny EU-lovgivning skal skrives ind i dansk lov.

Den nyudnævnte formand kalder EU-medlemskabet "en stor fordel for dansk erhvervsliv".

"Men det er vigtigt at sikre sig, at implementeringen af EU-regler sker på den for erhvervslivet mindst byrdefulde måde. Vi skal derfor både have fokus på overimplementering og på unødigt tung implementering i øvrigt," siger Paul Mollerup i pressemeddelelsen.

Rådet skal også pege på områder, hvor EU-Kommissionen barsler med ny regulering, og hvor der er behov for tidligt at gøre opmærksom på særlige danske interesser i Bruxelles.

Ud over Paul Mollerup har regeringen udpeget tre særligt sagkyndige medlemmer.

Det er tidligere konservativ minister Lene Espersen, der i dag er direktør i Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand i tænketanken Europa Poul Skytte Christoffersen samt professor i statskundskab Dorte Sindbjerg Martinsen fra Københavns Universitet.

Nye regler vender op og ned på fiskeriet: Fiskerne får en uge til at omstille sig

Danske landmænd får milliarder i tidlig julegave

Kritik af regler for anprisninger af fødevarer

Eva Kjer efter nabotjek: Danske landmænd har brug for lempelser

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier