FødevareWatch

Mistanke om svinepest på Herning-slagteri

Efter mistanke om svinepest er Danish Crown-slagteriet i Herning blevet lukket ned onsdag. I 2014 var samme slagteri af mistanke om den frygtede sygdom af flere omgange.

Foto: POLFOTO

Kl. 9 onsdag morgen lukkede Fødevarestyrelsen midlertidigt Danish Crowns slagteri i Herning.

Ifølge styrelsen sker lukningen på baggrund af mistanke om svinepest i en gris, som var sendt til slagtning. Grisen kom fra en ud af to besætninger, der begge er sat under mistanke. Besætningerne er beliggende i Vejen og Vojens, oplyser Fødevarestyrelsen onsdag eftermiddag.

Styrelsens medarbejdere besøger nu besætningerne og tager stilling til om mistanken kan afblæses og slagteriet dermed kan genåbnes. 

De foranstaltninger, som er truffet på slagteriet i Herning, er normal procedure ved mistanke om svinepest.

Der opstår jævnligt mistanke om svinepest i Danmark. Der har ikke været udbrud af svinepest i Danmark siden 1933. Svinepest er ikke farligt for mennesker.

Forrige forår var det samme slagteri af et par omgange ramt af mistanke om svinepest. Selvom mistanken på Danish Crowns slagteri viste sig at være falsk, bliver det alligevel en bekostelig affære for slagterikoncernen.

Da alarmen gik blev slagteriet som i dag straks lukket ned, og efter i en periode at være blevet isoleret på området, blev de godt 700 ansatte på området sendt hjem. Først to dage senere kom der igen gang i produktionen, da mistanken blev endegyldigt aflivet, og ifølge pressechef i Danish Crown, Jens Hansen var det et par dyre dage.

"Vi har endnu ikke det fulde overblik, men det har kostet os et sted mellem 10 og 20 mio. kr. Det kommer til at tage noget tid at gøre det præcist op," sagde han den gang til FødevareWatch.

Svinepest-alarm er afblæst

Ny svinepestmistanke rammer Danish Crown

Falsk alarm koster Danish Crown millionbeløb 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier