FødevareWatch

Martin Merrild til EU: I skal give os flere penge

Hjælpen er ikke kommet hurtig nok, og hvis EU vil redde de nødlidende landmænd, så skal der fart på den næste hjælpepakke. Sådan lød Copas præsidents budskab til EU's landbrugsministre på et møde tirsdag.

Foto: ritzau/Mikkel Berg Pedersen

EU har som enhed været alt for lang tid om at reagere på den krise Ruslands embargo har sat de europæiske landmænd i.

På et møde i EU tirsdag opfordrede præsidenten for EU-landbrugsorganisationen Copa, Martin Merrild, derfor en række EU-landbrugsministre til at sætte fart under den næste hjælpepakke til landbruget.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

På mødet skulle ministrene diskutere den allerede fremlagte landbrugshjælpepakke på 500 mio. euro, svarende til cirka 3,7 mia. kr. Copa mener ikke beløbet er stort nok eller initiativerne omfattende nok.

”Vi opfordrer EU-Kommissionen til at introducere private lagre til svinekød, hvilket allerede blev vedtaget i hjælpepakken fra december,” sagde Martin Merrild ifølge branchesiden Globalmeats.com.

Præsidenten opfordrede EU-ministrene til at indføre lagrene senest i december måned.

Copa repræsenterer landmænd fra 27 forskellige EU-lande og samarbejder med 36 landbrugsorganisationer fra andre europæiske lande.

Russere lokker danske landmænd

Danmark mistede svineeksport for 1,5 mia

Kriseramt landbrug er en succes hos AP Pension

L&F-formand valgt som ny Copa-præsident

Fødevarepriserne på sit laveste i syv år

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier