PSO-afgift rammer kyllingeproducenter hårdt

Den omdiskuterede PSO-afgift øger udgifterne til produktion af fjerkræ markant, viser beregninger fra Landbrug & Fødevarer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Prisen per produceret kylling er i dag omkring gange højere, end den var for fire år siden, når det handler om den del, der har med den omdiskuterede PSO-afgift at gøre. Ifølge beregninger fra Landbrug & Fødevarer er hver enkelt prodoceret kylling pålagt 31 øre i afgift, skriver Effektivt Landbrug.

"Vi har selvfølgelig, når vi har set beregningerne på, hvordan vores kolleger i svinesektoren er ramt, godt været klar over, at PSO-afgiften også ramte os. Vi har jo også et relativt stort energiforbrug i vores produktion, og i hele vores kæde. Men at det har så stor betydning, det er kommet bag på mig. Det her er jo virkelig voldsomt," siger Martin Hjort Jensen, der er formand for Fjerkrærådet, og kyllingeproducent med en årlig produktion på 900.000 kyllinger til avisen.

Ud af de i alt 31 øre per produceret kylling i PSO-afgift afholder kyllingeslagterierne langt den største udgift med i alt 19 øre per kyllinger, viser beregningerne fra Landbrug & Fødevarer.

Det er slut med at tørre grønne afgiftslettelser ud over hele pladen

Betaler tre virksomheder virkelig 175 mio i grøn energiafgift?

EU godkender dansk PSO-rabat

Tomatkongen sparer millioner i afgifter på svensk supergartneri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg