FødevareWatch

Avis: Novozymes' guldkalv under angreb fra kemigiganter

Et par af verdens største landbrugsvirksomheder overvejer at gå sammen, og det kan øge presset på samarbejdet mellem Novozymes og Monsanto.

Foto: Novozymes/ PR

Schweiziske Syngenta og hollandske DSM, der begge er giganter inden for landbrugskemi, går nu sammen om, at udvikle bakterieløsninger til landbruget. Samarbejdet kan betegnes som et frontalt angreb på den danske enzym-producent, Novozymes, der har satset stort på området sammen med det amerikanske selskab Monsanto.

Det skriver Børsen.

"Vores samarbejde med DSM sætter førende forskning sammen med evnen til at skabe biologiske løsninger på en global skala," lød det, ifølge Børsen, fra Syngentas forskningschef, da samarbejdet blev offentliggjort.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Området, som der bliver kæmpet om, er relativt nyt, men har stort potentiale, hvilket bakkes op af Novozymes' seneste kvartalsregnskab, hvor væksten inden for landbrug og foder lå på hele 20 pct. En vækst, der primært ifølge Novozymes selv, skyldes samarbejdet med Monsanto, som har varet i godt to år. Hos det danske selskab er man spændt på, hvad den intensiverede konkurrence i et stort vækstområde vil bringe.

"Det gør da, at vi er glade for, at vi allerede fik vores alliance op at stå for to år siden. Vi kan dog ikke vide, hvor meget vi er foran. Vi må se, hvad de byder ind med," siger Thomas Videbæk, koncerndirektør for forretningsudvikling i Novozymes til Børsen.

Novozymes ser dog også muligheder i den nye konkurrence, da ambitionen hos det danske selskab er at få området væk fra at være et nicheområde mod at blive mere mainstream, hvilket de nye konkurrenter måske kan bidrage til.

Landbrugsgiganter sår frø til mulig sammenlægning

Novozymes-konkurrent indgår samarbejde med landbrugskoncern

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier