FødevareWatch

Lokal producent drejer nøglen om

På trods af en stigende efterspørgsel efter lokale kvalitetsfødevarer fra forbrugerne og detailkæderne har en bornholmsk øko-producent nu givet op. Detailkæderne presser stadig priserne for meget, lyder det.

Foto: Colourbox

Det skulle være så godt for tiden at være lokal øko-producent. Alle vil have fat i de unikke varer, der kommer direkte ud af ægte, gammeldags, dansk landbrugstradition. Forbrugerne er vilde med det, og detailkæderne rydder den ene hyldemeter efter den anden for at give plads til fødevareidyllen.

Men bag glansbilledet er det stadig svært at være lille producent. Det kan folkene bag den bornholmske øko-svineproducent Kødkompagniet tale med om, for ifølge Food Supply må forretningen nu lukke.

Fire ansatte er fyret, og cirka 700 grise bliver slagtet.

"Det er hammerærgerligt. Jeg er så træt af at høre, at kæder som Coop hele tiden siger, at 'vi mangler, vi mangler' økologisk kød. Men de vil kun have det, når det er billigt - de vil ikke give de 10 kr. mere pr. kilo, som det koster," siger Karsten Westh til Food Supply.

Karsten Westh købte i foråret 2014 Vasagaard uden for Svaneke sammen med Sune Larsen.

Mikroproducent: Markant lettere at sælge til detailkæderne

Fynsk kødkvalitet uden kompromis giver minus

Detailkæder i intens konkurrence om at levere glade grise

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier