FødevareWatch

Bornholmsk fiskemilliardær godt i gang med generationsskifte

65-årige Kristian Barslund Jensen ser helst, at livsværket Ocean Prawns går i arv til sønnerne, men hvis der kommer et godt tilbud udefra, vil han overveje det.

Oceans Prawns ejer blandt andet fire trawlere til fiskeri af primært rejer og hellefisk i arktiske farvande. | Foto: PR

Indtil videre sidder 65-årige Kristian Barslund Jensen solidt på sit livsværk Ocean Prawns, som han selv var med til at stifte i 1976. Han ejer stadig 60 pct. af aktierne, men generationsskiftet er så småt i gang, efter han solgte 20 pct. til hver af sine to sønner i 2013.

Det skriver Berlingske Business.

Bornholmske Ocean Prawns omsætter for 1,1 mia. kr. og har 400 ansatte, heraf 120 på Bornholm. Og drømmen er, at det hele en dag går i arv til sønnerne, men ”det skal ikke være et åg, der ligger på mine sønners skuldre,” fortæller ejeren.

”Det er altafgørende for mig, at ejerskabet af Ocean Prawns bliver i familien. Men hvis der en dag kommer en investor og siger, at han vil købe koncernen for et større milliardbeløb, ja, så kan det godt være, at jeg og mine to sønner vil overveje at sælge. Umiddelbart har vi ingen salgsplaner,” siger Kristian Barslund Jensen til Berlingske Business.

Ifølge Berlingske Business indtager familien Barslund Jensen en plads som nummer 61 på listen over Danmarks rigeste med en formue på 1,7 mia. kr.

'Kampen for Bornholms overlevelse er ekstremt inspirerende'

Bornholmsk rejekoncern får rekordresultat

3.000 ton ørreder skal skabe bornholmske arbejdspladser

Her er de rigeste i Danmarks fødevareindustri

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier