FødevareWatch

Landbruget tjener godt på det grønne guld

Der er måske nok krise i det danske landbrug, men bønderne har andre sideaktiviteter, som giver afkast - græs. Nu vil de danske landmænd ekspandere græs til den sydlige halvkugle.

Foto: Lasse Kofod/Polfoto

Tropiske græsser. Ja, det lyder måske som noget fra en tegnefilm, men i virkeligheden er det big business for den danske græsgigant DLF-Trifolium. Græsgiganten har igennem en længere årrække leveret frø til blandt andet fodboldslutrunder som EM i Portugal i 2012 og nogle af verdens største fodboldstadions, men nu vil man ekspandere yderligere, skriver Jyllands-Posten.

”Vi ønsker en større markedsandel på den sydlige halvkugle – herunder i Sydamerika, Asien, Afrika syd for Sahara samt New Zealand og Australien. En del ad disse markeder ligger i den tropiske klimazone. Derfor vil vi – som noget nyt – engagere os i markedet for tropiske græsser,” siger adm. direktør for DLF-Trifolium Truels Damsgaard.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Selskabet, der er ejet af de danske landmænd, er i den grad en stor spiller på markedet. Således sidder man på 25 pct. af den globale markedsandel inden for græsfrø, men al omsætning foregår i den tempererede klimazone. Nu skal der så udvides med tropiske klimaer på firmakortet.

Grunden til, at ekspansionen sker netop nu, er, at selskabet har ramt loftet for nye kunder i den tempererede klimazone, skriver Jyllands-Posten.

InnovationsFonden satser stort på fødevarer

Udsigt til global kæmpehøst får kornpriserne til at falde

Egypten "hjælper" kartoffelfirma igennem Ruslands-krise

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier