FødevareWatch

EU's forureningsmål jages igen af landbruget

I Europa Parlamentet skal der stemmes om nye nationale reduktionsmål for landbruget. Et bredt udsnit af politikkerne vil have nedjusteret kravene til landbruget i udslipsreglerne, der skal reducere luftforureningen i Europa.

Onsdag i næste uge skal de 751 folkevalgte politikere i Europa Parlamentet stemme om nye nationale reduktionsmål for landbruget de såkaldte udslipsregler, der bestemmer, hvor meget landbruget må forurene i Europa.

Landbrugslobbyen er ikke sen til at gribe en chance og har allerede rullet det tunge skyts ud i håb om, at kunne få EU-parlamentarikerne til at nedjustere kravene i udslipsreglerne. Det skriver Altinget.dk.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Direktivet, der skal stemmes om, bestemmer udslipsmålene for både 2020 og 2030 fordelt på de enkelte medlemslande og regulerer landbrugssektorens udledning af metan, ammoniak, svovloxider, kvælstofoxider, små partikler og de såkaldte flygtige organiske stoffer (NMVOC).

Den danske EU-parlamentariker Bendt Bendtsen (K) støtter forslagene om at lempe kravene til landbruget, herunder skrotningen af metanmålet.

Flere EU-lande siger nej til GMO-majs

Minister siger ja til GMO-dyrkning i Danmark

Krisepakke på vej til landbruget

Landmænd må holde igen med gyllen under retssag

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier