Dan J. om skrottet øko-mål: Hvad sagde jeg?

Den tidligere fødevareminister har fået bekræftet sine bange anelser, efter hans efterfølger fredag har valgt at droppe ambitionen om en fordobling af det økologiske areal.
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Det giver anledning til udbredt hovedrysten blandt de røde partier, at regeringen har valgt at droppe sin egen målsætning om at fordoble det økologiske areal.

Ikke mindst den tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) er forundret over hans efterfølgers beslutning om at sløjfe det langsigtede øko-mål. Han mener, at det bekræfter, at blå blok nedprioriterer økologi. Det skriver DR Nyheder.

"Venstre sagde under valget, at vi i rød blok lavede skræmmebilleder, når vi sagde, at Venstre ville skære ned på økologisk landbrug. Men nu er blå blok ved magten, og det første de gør, er at drosle ned. Det er dybt skuffende, for vi er verdensførende i Danmark på økologi. Hvis vi skal have god dyrevelfærd og ikke mindst skabe grønne job, så skal der politisk opbakning og økonomisk støtte til," siger han til mediet.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Det var daværende VKO-regering, der i 2009 fremsatte målet om at fordoble det økologiske areal i 2020. Men den ambition sløjfede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fredag.

"Regeringen finder det uhensigtsmæssigt at være bundet af en kvantitativ målsætning, som ikke er realistisk, men fastholder en ambition om at fremme økologiomlægningen, så det økologiske areal og ikke mindst produktionen kan vokse," oplyste hun til Altinget.

Udmeldingen vækker ikke kun undren hos de politiske modstandere. Både Coop, Økologisk Landsforening og en række landmænd har meddelt, at de mener, at regeringen går i den forkerte retning, når den skærer ned på de økologiske ambitioner.

Officielt: Regeringen dropper egen øko-målsætning

Rekordmange landmænd omlægger til økologi

Dan J.: Landmænd burde stemme socialdemokratisk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også