FødevareWatch

Antibiotika-frit svineforsøg har eksportpotentiale

Danish Crown udvider det antibiotikafrie forsøg, som fem bornholmske svineproducenter har været med i siden nytår. Baggrunden er øget international interesse.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

Sideløbende med det antibiotikafrie forsøg, som har kørt på fem bornholmske svinebedrifter, har Danish Crowns eksportafdeling undersøgt markedet for salg af svinekød, der slet ikke har været i berøring med antibiotika, og interessen har været så stor, at slagterikoncernen har valgt at udvide forsøget. Det skriver Danish Crown.

"I eksempelvis USA er antibiotikaforbruget generelt set så højt, at dette produkt virkelig skiller sig ud modsat i Danmark, hvor vi i forvejen har et rigtig lavt antibiotikaforbrug i produktionen. Alle slagtede svin i Danmark er uden antibiotika, og vi mærker tydeligt, at markedet for det her kød først og fremmest skal findes i udlandet," udtaler Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier