FødevareWatch

Antibiotika-frit svineforsøg har eksportpotentiale

Danish Crown udvider det antibiotikafrie forsøg, som fem bornholmske svineproducenter har været med i siden nytår. Baggrunden er øget international interesse.

Foto: Janus Engel/Ritzaufoto/Arkiv

Sideløbende med det antibiotikafrie forsøg, som har kørt på fem bornholmske svinebedrifter, har Danish Crowns eksportafdeling undersøgt markedet for salg af svinekød, der slet ikke har været i berøring med antibiotika, og interessen har været så stor, at slagterikoncernen har valgt at udvide forsøget. Det skriver Danish Crown.

"I eksempelvis USA er antibiotikaforbruget generelt set så højt, at dette produkt virkelig skiller sig ud modsat i Danmark, hvor vi i forvejen har et rigtig lavt antibiotikaforbrug i produktionen. Alle slagtede svin i Danmark er uden antibiotika, og vi mærker tydeligt, at markedet for det her kød først og fremmest skal findes i udlandet," udtaler Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier