FødevareWatch

Minister vil undersøge landbrugsjord efter kritisk zink-rapport

Der er for meget zink i den danske landbrugsjord, viser en ny rapport. Og det er bekymrende, lyder det fra miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der vil sætte gang i flere undersøgelser af problemet.

Foto: Colourbox

Når svineproducenter tilsætter zink til foderet for at modvirke diarre hos smågrise, ender tungmetallet i landbrugsjorden via gyllespredere. Og nu er niveauet blevet for højt, viser en rapport fra DCE, Danish Centre for Environment and Energy, ifølge DR.

Rapporten viser, at 45 pct. af de analyserede marker havde et for højt indhold af zink, mens kobber, der også bruges i svinefoder, har overskredet i en enkelt måling. For meget zink og kobber kan på sigt skabe resistensproblemer for mennesker. Og derfor iværksætter miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu flere undersøgelser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier