FødevareWatch

Minister vil undersøge landbrugsjord efter kritisk zink-rapport

Der er for meget zink i den danske landbrugsjord, viser en ny rapport. Og det er bekymrende, lyder det fra miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der vil sætte gang i flere undersøgelser af problemet.

Foto: Colourbox

Når svineproducenter tilsætter zink til foderet for at modvirke diarre hos smågrise, ender tungmetallet i landbrugsjorden via gyllespredere. Og nu er niveauet blevet for højt, viser en rapport fra DCE, Danish Centre for Environment and Energy, ifølge DR.

Rapporten viser, at 45 pct. af de analyserede marker havde et for højt indhold af zink, mens kobber, der også bruges i svinefoder, har overskredet i en enkelt måling. For meget zink og kobber kan på sigt skabe resistensproblemer for mennesker. Og derfor iværksætter miljø og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu flere undersøgelser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier