L&F: Landbruget kan ikke klare sig uden udlændinge

Landbrug & Fødevarer går imod regelændringer for landbrugspraktikanter, der ikke kommer fra EU. Vi har brug for dem, lyder det fra organisationen.
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Regelændringerne for landbrugspraktikanter, der kommer fra lande uden for EU, møder kritik fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen mener ikke, at praktikanterne skal leve op til højere krav om uddannelse og sproglige færdigheder.

Det skriver Jydskevestkysten.

”Det vigtigste er, at man skal passe sin gård på den bedste måde. Der gør jeg mig ikke til overdommer, men vi kan nok ikke drive landbruget uden udlændinge, for der er ikke nok medarbejdere i Danmark til at fylde pladserne,” siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug og Fødevarer, til JydskeVestkysten.

Af en rapport fra Landbrug & Fødevarer fremgår det, at Danmark vil komme til at mangle 51.000 danskere i den arbejdsdygtige alder i 2040.

3F mener derimod godt, landbruget kan klare sig med mindre udenlandsk arbejdskraft. Deres løsning er i stedet bedre uddannelse af praktikanterne, der vil give øget produktion.

Regelændringerne, der trådte i kraft i januar, vil ifølge miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ikke blive taget op til behandling inden for nærmeste fremtid.

”Vi skal have danskerne til at tage nogle af de mange job, der ligger i landbruget. Det ville være en gevinst at få dem ud af dagpengesystemet, og det er det, vi satser på. I øvrigt er der jo mulighed for at hente udenlandsk arbejdskraft efter dansk overenskomst, og der skal et solidt arbejde fra landbrugets side til over for partierne. Det er jo dem, som står bag aftalen, der skal overbevises om, at det skaber flere problemer,” siger hun til Jydskevestkysten.

Eva Kjer klar til at rulle miljøkrav tilbage

Eva Kjers GMO-accept vækker glæde hos L&F

Svineproducenter lider milliardtab

Hækkerup efter sit første år: To hundredeårskriser har ramt landbruget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også