AP Pension klar med 700 nye mio. til landbruget

Den høje aktiekurs har fået pensionsselskaberne til at søge efter nye investeringsmuligheder. AP Pension har derfor endnu en gang kastet sig over det gældsramte landbrug og er parat til at kaste yderligere 700 mio. kr. efter investeringen.
Ap Pension er villig til at investere op mod 700 mio. kr. i det kriseramte danske landbrug. | Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Ap Pension er villig til at investere op mod 700 mio. kr. i det kriseramte danske landbrug. | Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

I 2014 afsatte AP Pension 600 mio. kr. til at investere i det kriseramte landbrug. Nu er selskabet parat til at smide yderligere 700 mio. kr. i sektoren.

Det skriver dr.dk.

"Det er således, at danske aktier de er tæt på at være femdoblet siden bunden, hvorimod det landbrugsjord vi køber, er halveret i pris. Så spørgsmålet er hvad skal man så købe. Skal man købe det der er steget eller skal man købe det der er faldet?," lyder det fra AP Pensions adm. direktør Søren Dal Thomsen til dr.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Det er en kombination af den lave rente på obligationer og de høje aktiekurser, som får pensionsselskabet til at investere i bønderne.

AP Pension har i første omgang opkøbt ni danske landbrug.

AP Pension går ind i svinesektoren

Pensionskasser sender milliarder efter landbruget

Ny hjælpepakke til gældstynget landbrug i hus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også