FødevareWatch

Økologisk sømål er nået

Friland har fået tilkendegivelser fra landmænd, der opfylder det svinemål, foreningen satte i søen i maj.

Foto: Finn Frandsen

Savner du økologisk svinekød i køledisken, så er der håb forude.

Det er lykkedes slagteriet Friland under Danish Crown at skaffe de nye producenter af økologiske svin, som slagteriet efterlyste i maj:

"Vi kan se, økonomien den er noget bedre, end den er ved at lave frilandsgrise," siger Torben Langer fra Holstebro, som er i gang med at omlægge produktionen fra frilandsgrise til økologiske grise.

"Vi er måske lidt for meget bundet op på den koncentionelle afregning. Og den er ikke for god lige nu."

Projektleder i Friland, Henriette Guldager, fortæller, at Friland har opfyldt sin målsætning fra maj måned, hvor slagteriet besluttede at belønne nye økologiske producenter lidt ekstra for at få flere svin til et europæisk marked, der råber efter mere økologisk svinekød:

"Hvis ikke man tjener penge som økologisk svineproducent nu, jamen så tror jeg, man skal overveje at lave noget andet," siger hun.

Friland satte sig i maj et mål på 2.000 nye økologiske søer i løbet af i år:

"Og vi har faktisk tilkendegivelser fra landmænd, som samlet repræsenterer 2.000 nye søer nu her."

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier