Mulig opblødning på vej mod importforbud

Der er fremgang i forhandlingerne mellem EU og Rusland omkring det russiske importstop af svinekød fra EU.
Foto: Claus Haagensen
Foto: Claus Haagensen

EU og Rusland ser ud til at nærme sig en løsning på det importstop som i forhold til at al EU-svinekød, som russerne begrunder med forekomsten af afrikansk svinepest i EU. Både den russiske økonomiminister Alexey Ulyukayev og EU’s handelskommisær Cecilia Malmström giver ifølge nyhedsportalen Agra Europe udtryk for, at der nu sker fremskridt i forhandlingerne.

Det skriver Effektivt Landbrug.

Ifølge Markedsnyt for Svinekød fra Landbrug og Fødevarer har Eu’s sundhedskommisær Vytenis Andriukaitis under sidste uges ministermøde i EU sagt, at han forventer et snarligt møde med russiske kollegaer og embedsmænd for at diskutere potentielle løsninger. Dog advarer han om, at en løsning kan have længere udsigter.

Markedsnyt for Svinekød fra Landbrug og Fødevarer skriver ligeledes, at forhandlingerne sker samtidigt med, at der i øjeblikket er flere svin i Europa. En foreløbig opgørelse fra Eurostat viser således, at den totale svinebestand indtil videre ser ud til at stige.

De offentliggjorte svinetællinger for 7 ud af 13 EU-lande i perioden maj til juni 2015 viser en stigning på 0,7 pct. af totalbestanden af svin, mens antallet af avlsdyr og drægtige søer er faldet med henholdsvis 1,4 pct. og 1,2 pct.   

De optalte lande er Tyskland, Frankrig, Danmark, Italien, Belgien, Ungarn og Østrig, som tilsammen udgør omtrent halvdelen af den totale svinebestand.

Danske Bank: Ruslands mur smadrer ikke dansk fødevareeksport

Rusland fjerner forbud mod mejeriprodukter fra New Zealand

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

Russisk embargo har kurs mod Island

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også