FødevareWatch

Franske bønder blokerede Paris med traktorer

Franske landmænd blokerede i går Paris' gader med op mod 1.500 traktorer i protest mod lave priser og høje omkostninger. Premierminister er klar med initiativer for tre mia. euro.

Foto: Christophe Ena/AP/Polfoto

Franske landmænd blokerede torsdag gaderne i Paris med op til 1.500 traktorer i protest mod lave priser og høje omkosntinger.

Ligesom deres danske kollegaer er de franske bønder hårdt pressede af den negative udvikling på de internationale markeder. Derfor var torsdagens demonstration også kun den seneste i lang række.

Det er dog første gang, at landmændene har stoppet trafikken i den franske hovedstad, og landmændenes frustration ser nu ud til at have gjort på den franske regering, skriver The Wall Street Journal.

I hvert fald lovede premierminister Manuel Valls torsdag at gennemføre støtteinitiativer for tre mio. euro for at hjælpe det franske landbrug ud af krisen.

Regeringen vil blandt andet gøre det nemmere at subsidiere lån, mindske regulering, udskyde skattebetalinger og skære på landmændenes udgifter til sygesikring.

"Frankrig vil ikke lade sine landmænd i stikken," sagde Manuel Valls efter et møde med repræsentanter fra to af landbrugets interesseorganisationer.

Landbruget udgør to pct. af det franske bruttonationalprodukt mod 21 pct. i efterkrigstiden. I Danmark udgør landbruget omkring en til to pct.

Franske supermarkeder skriver under på madspildspagt

Teknikalitet bremser fransk madspildslov

Franske fagforeninger kan forpurre Findus-fusion

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier