FødevareWatch

Naturmælk: Slut med at aflive nyfødte kalve

Det er etisk fuldstændig ukorrekt at slå nyfødte tyrekalve ihjel, mener mejeriet Naturmælk. Derfor har deres 32 mælkeproducenter lavet omlægninger i produktionen.

Foto: KIRKHOLT PHOTO/POLFOTO/ARKIV

Det økologiske mejeri Naturmælk, der får mælk fra 32 sønderjyske landmænd, har sammen med leverandørerne besluttet at stoppe systematisk aflivning af nyfødte kalve.

Det skriver DR.

Hvert år bliver 30.000 tyrekalve aflivet lige efter fødslen, fordi mælkeproducenterne ikke kan tjene penge på dem. Men for Naturmælk er den kotyme forhistorie.

”Både vi som mejeri og vores landmænd synes, det er etisk fuldstændig ukorrekt, at de små kalve skal lade livet, bare for at vi skal have en mælkeproduktion,” siger mejerichef i Naturmælk, Leif Friis Jørgensen, til DR.

For at sætte en stopper for aflivningen har mælkebønderne lavet flere omlægninger i produktionen. For eksempel bruger man i højere grad kønssorteret sæd, så man reducerer antallet af tyrekalve.

Arla ramt af tilbageslag i Kina

Godt nyt til mælkebønder: Priserne stiger igen

Firedoblet salg af økoyoghurt

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier