FødevareWatch

Godt nyt til mælkebønder: Priserne stiger igen

Priserne på den toneangivende råvarebørs, Global Dairy Trade, stiger for anden auktion i streg. Dermed ser den positive udvikling ud til at have bidt fast.

Foto: Joachim Adrian

Den negative spiral for mælkeprisen ser nu ud til at være brudt.

Dagens auktion på råvarebørsen, Global Dairy Trade (GDT) sluttede med prisstigninger på i gennemsnit 11 pct. Dermed ser det ud til, at prishoppet, der begyndte for 14 dage siden, har bidt sig fast, skriver Finans.

Auktionerne på GDT afholdes hver anden uge, og på den aktuelle auktion er prisen på mælkepulver steget omkring 12 pct., mens prisen på smør er steget otte pct.

Med til historien hører dog, at prisstigningerne sker på baggrund af et historisk lavt niveau. Ifølge Finans vil der samtidig gå måneder, før at prisstigningerne kan aflæses på indtjeningen hos Arla og deres ejere, mælkebønderne.

Omvendt kan det få psykologisk stor betydning for mælkebønderne, at bunden nu ser ud til at være nået, vurderer erhvervsmediet.

Arla-partner tjener flere penge på mindre salg

Hollandsk Arla-konkurrent hæver indtjeningen markant

Hårdt verdensmarked sætter spor i Arlas halvårsregnskab

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier