FødevareWatch

Fødevareminister efterlyser mere åbenhed

Alt for mange EU-regler bliver implementeret af embedsmænd uden om politikerne, mener Eva Kjer Hansen.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ønsker mere åbenhed i ministerierne. Det skal ganske enkelt være nemmere for borgere, politikere og interessenter at se, hvordan EU-regler bliver implementeret. Det skriver Altinget.dk

Ministeren mener, at embedsmændenes magt er for fuldkommen, og at de folkevalgte politikere har mistet direkte indflydelse, ved at det har været embedsmændenes opgave at gennemføre reglerne fra EU. Det kan i sidste ende have ført til, at EU-reglerne er blevet overimplementeret, fordi en fagembedsmand snarere vil implementere efter sit fag end ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.

”Folketinget har, til trods for inddragelse i mandatgivning i Europaudvalget, efterfølgende slet ikke noget kendskab til, hvordan EU-lovgivning bliver implementeret, når det sker via bekendtgørelser,” siger Eva Kjer Hansen til Altinget.

Hos Landbrug & Fødevarer ser man positivt på ministerens tanker, fordi det svækker Danmarks konkurrenceevne, hvis en EU-regel bliver overimplementeret.

Forening vil have nabotjek frem i lyset

Eva Kjer søger EU for hjælp til mælkeproducenter

Tidligere ordfører skal rådgive landbrugets top

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier