FødevareWatch

Fødevareminister efterlyser mere åbenhed

Alt for mange EU-regler bliver implementeret af embedsmænd uden om politikerne, mener Eva Kjer Hansen.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ønsker mere åbenhed i ministerierne. Det skal ganske enkelt være nemmere for borgere, politikere og interessenter at se, hvordan EU-regler bliver implementeret. Det skriver Altinget.dk

Ministeren mener, at embedsmændenes magt er for fuldkommen, og at de folkevalgte politikere har mistet direkte indflydelse, ved at det har været embedsmændenes opgave at gennemføre reglerne fra EU. Det kan i sidste ende have ført til, at EU-reglerne er blevet overimplementeret, fordi en fagembedsmand snarere vil implementere efter sit fag end ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.

”Folketinget har, til trods for inddragelse i mandatgivning i Europaudvalget, efterfølgende slet ikke noget kendskab til, hvordan EU-lovgivning bliver implementeret, når det sker via bekendtgørelser,” siger Eva Kjer Hansen til Altinget.

Hos Landbrug & Fødevarer ser man positivt på ministerens tanker, fordi det svækker Danmarks konkurrenceevne, hvis en EU-regel bliver overimplementeret.

Forening vil have nabotjek frem i lyset

Eva Kjer søger EU for hjælp til mælkeproducenter

Tidligere ordfører skal rådgive landbrugets top

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier