FødevareWatch

400 landmænd tilbydes gratis økotjek

I jagten på flere økologiske producenter, har Økologisk Landsforening og Odsherred Kommune sendt tilbud om et gratis omlægningstjek ud til 400 konventionelle landmænd i området.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der mangler økologiske fødevarer på de danske detailhylder, og derfor er der brug for flere økologiske producenter, som kan producere æg, mælk og mel.

Økologisk Landsforening og Odsherred Kommune har indledt et projekt,hvor de inviterer omkring 400 lokale landmænd og godsejere til at få et gratis økotjek, så de måske kan få øjnene op for økologi-mulighederne, og for at kunne afsætte deres varer på hjemegnen, skriver Maskinbladet.dk.

"Odsherreds beliggenhed, og at det er en kommune med mange turister og tilflyttere, giver mange afsætningsmuligheder for økologiske varer. Lige fra grøntsager, frugt og bær til økologisk kød. Markedet efterspørger flere økovarer, og landmænd i Odsherred har gode muligheder for at levere," siger Mads Vinther, økologikonsulent og projektleder i Økologisk Landsforening, og tilføjer:

"Det kan nogle gange være et genstridigt puslespil at få landbrug til at passe sammen med andre samfundsinteresserer i natur og miljø. Brikkerne er ofte lettere at få på plads, når landbruget er økologisk, og derfor kan mulighederne for vækst og udvikling for bedriften i økologisk version være godt at få belyst."

Dansk mælkeproduktion vokser eksplosivt

Landsforening: Økoproduktion kan bedre svare sig

Mælkeproducenter vil have øget Arla-betalingen 

Irma dropper konventionelle gulerødder og bananer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier