FødevareWatch

Bank: Mælkebøndernes krise minder om afvikling

Mælkepriserne er så lave, at landbruget risikerer afvikling, hvis vilkårene ikke ændrer sig, lyder det fra to store kreditgivere.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Dansk landbrug er under pres og de danske mælkebønder står allerforrest som de, der har det sværest. De nuværende priser på mælk presser bønderne hårdt og det bekymrer de banker, der står bag dem.

"På sektorniveau vil der være en pæn del, som får udfordringer, som ikke kan løses. Så får landbruget vel en situation, der vil minde om afvikling," siger adm. direktør i Skjern Bank Per Munch. Det ser han som en direkte konsekvens, hvis priserne på mælk ikke stiger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier