FødevareWatch

Stor fremgang for dansk-egyptisk fiskefoder

Akvakultur-industrien er inde i en heftig vækst, og det nyder man særdeles godt af hos fiskefoderfabrikken Aller Aqua Egypt, der har tredoblet omsætningen i løbet af de seneste to år.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Med administrerende direktør Hussein Mansour i spidsen har Aller Aqua Egypts fået del i den store globale vækst, som akvakultur for øjeblikket oplever med vækstrater på 6-8 pct. Ifølge Børsen har virksomheden, som delvist ejes af den danske familieejede Aller Aqua-koncern, tredoblet omsætningen over de seneste par år, og inden for de kommende fem år vil den ifølge direktøren igen være tredoblet i Egypten.

”I Egypten, som har begrænset landbrugsareal til udvidelse af fødevareproduktionen og en stor befolkning at brødføde, er der store muligheder for os, der leverer kvalitetsfoder. Vores foder kan øge produktionen af fisk,” siger Hussein Mansour, der fremadrettet også satser på det afrikanske og mellemøstlige eksportmarked.

Senest har man oprettet et salgsselskab i Nigeria, og man har taget en ny fabrik med tre gange så stor kapacitet i brug, som ligger en time fra Kairo.

Startvanskeligheder giver stort underskud i Danish Salmon

Langsand Laks trodser problemer med bakterier

Dan J. afsætter 36 mio til blå vækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier