FødevareWatch

Bredt flertal lover et miljøvenligt dansk landbrug

Både Venstre og Dansk Folkeparti mener, at Danmark fortsat skal gå forrest på miljøområdet. Venstre har ingen intentioner om at køre baglæns på miljø og dyrevelfærd, siger partiets miljø- og fødevareordfører.

Foto: Joachim Adrian

Danmark skal beholde førertrøjen på miljøområdet i EU-sammenhæng.

Det lover både Venstre, regeringens vigtigste støttepartier og Socialdemokraterne som det største oppositionsparti, inden Folketinget om kort tid træder sammen for blandt andet at indfri valgløfterne til landbruget.

Det her er ikke, som de grønne organisationer ofte fremstiller det, et valg mellem øget produktion eller mere miljø"

Erling Bonnesen, fødevareordfører, Venstre
Ifølge en befolkningsundersøgelse fra Landbrug & Fødevarer mener et klart flertal af danskerne, at Danmark skal gå forrest i EU med strenge miljøkrav til virksomheder og landmænd.

Lars Løkke Rasmussen (V) lovede ellers i valgkampen, at Venstre ville sikre, at EU-regler ikke "overimplementeres", og at virksomheder og landbrug ikke udsættes for unødigt skrappe EU-krav.

Men Venstre har heller ingen intentioner om at køre baglæns på miljø og dyrevelfærd, siger partiets miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, til Ritzau.

"Det her er ikke, som de grønne organisationer ofte fremstiller det, et valg mellem øget produktion eller mere miljø," siger han.

"Med hjælp fra moderne miljøteknologi kan vi fortsat i Danmark producere nogle af verdens bedste og heldigvis efterspurgte fødevarer, også fordi vi er fremme i skoene, når det gælder lavt brug af pesticider og antibiotika", siger han.

Fødevareordfører René Christensen fra Dansk Folkeparti ser heller ingen modsætning i at producere mere og passe på miljøet.

"Dansk landbrug spiller en stor økonomisk og også samfundsmæssig rolle. På Lolland- Falster, hvor jeg kommer fra, viste en undersøgelse for nylig, at hvert fjerde private job havde relation til fødevareproduktion. Det gælder også mange steder i provinsen," siger han.

"Danskerne skal ikke være nervøse for, at med den nye regering så gør miljøet fløjten. Høje miljøkrav er jo også med til at sikre eksportmuligheder," tilføjer han.

Landbrugsboss: "Vi kunne jo også bare smide håndklædet i ringen"

Danskerne vil have stram kontrol med landbruget

Strenge miljøregler gavner dygtige danskere

Mere fra FødevareWatch

Nye kundeaftaler skal løfte Hørkrams høje vækstmål

Omsætningen i Hørkram Foodservice skal ifølge selskabets målsætning hæves med knap 1 mia. kr i år. Vejen derhen lyder på nye aftaler og mere fart på i et buldrende marked, fortæller adm. direktør Preben Kristensen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier