FødevareWatch

Vadehavs-producent: Kæderne foretrækker udenlandsk lam

Vadehav Marsk og Mad, der sælger lam og kvæg fra Nationalparken, mærker ikke detailkædernes øgede fokus på lokale råvarer. Kæderne foretrækker udenlandsk kød, mener manden bag sammenslutningen.

Skallingen og øen Langli i Ho bugt ligger i Vadehavet, der både er naturpark og udnævnt til Verdensarv. | Foto: Morten Langkilde/Polfoto/Arkiv

Lokale fødevarer har været den altoverskyggende tendens i detailhandlen det seneste år, hvor især Coop er gået forrest med en række aftaler med mindre producenter.

Men hos Vadehav Marsk og Mad, der sælger lam og kvæg fra den naturskønne område, mærker man ikke meget til forbrugernes påståede appetit på lokale råvarer.

Jydske Vestkysten skriver, at det kniber gevaldigt med salget af kødet fra dyrene, der bliver opdrættet af 12 forskellige landmænd ved Vadehavet.  

"Det er mit indtryk, at supermarkederne køber der, hvor det er billigst. Det er måske også rimeligt nok, men så skal de bare ikke samtidig sige, at de gerne vil sælge lokale produkter. Når det kommer til stykket, vil de store kæder hellere sælge lam fra Irland og New Zealand," siger Andreas L. Andreasen, som står bag sammenslutningen af producenter.

Han fortæller, at han bliver kontaktet af detailkæderne, der gerne vil købe kødet, men at det er for omkostningstungt, hvis sammenslutningen selv skal distribuere produkterne til hele landet.

Nationalpark Vadehavet løber langs den jysk vestkyst og er udnævnt til verdenskulturarv. Vadehaveslam og Vadehavsstude er samtidig optaget på EU’s liste over geografisk beskyttede produkter på linje med feta-ost og parmaskinke.

Coop indgår 'historisk' aftale med bornholmske producenter

Vestjyske producenter sælger nationalt under fælles brand

MadMarked-stiftere starter ny øko-kæde – vil åbne 50 butikker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier