Analyse: Ingen udsigt til nye jobs i fødevarebranchen
Det går kun én vej for den danske fødevareindustri, og det er tilbage.
Sådan lyder den nedslående konklusion i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der forsøger at spå om fremtiden for de danske industrierhverv.
Avisen.dk skriver, at føde- og drikkevareindustrien topper listen over brancher, der risikerer at gå en hård fremtid i møde, hvis ikke der sker drastiske ændringer de kommende år.
Fødevarevirksomhederne og især de danske slagterier er i hård international konkurrence, og derfor er ingen udsigt til jobfremgang, selv om der er et opsving på vej, lyder det fra chefanalytiker i AE, Frederik I. Pedersen.
"Uanset om der er krise eller ej, vil retrætebrancherne opleve et fortsat, nedadgående pres på beskæftigelsen. Især ufaglærte og folk med få kvalifikationer i de brancher risikerer at miste deres job," siger han til Avisen.dk.
Chefanalytikeren peger på, at fødevarevirksomheder skal lægge sig højere i værdikæden og optimere produktionen, hvis de skal klare sig fremover. Samtidig skal medarbejderne sørge for at efteruddanne sig, vurderer 3F.
Østeuropæiske slagteriarbejdere udnyttes i Tyskland