FødevareWatch

Analyse: Ingen udsigt til nye jobs i fødevarebranchen

Der ingen udsigt til jobfremgang i fødevareindustrien, selv om der er et opsving. Virksomhederne skal blive bedre til at tilføre værdi til produktet,lyder det i en ny analyse.

Foto: Janus Engel/POLFOTO/arkiv

Det går kun én vej for den danske fødevareindustri, og det er tilbage.

Sådan lyder den nedslående konklusion i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der forsøger at spå om fremtiden for de danske industrierhverv.

Avisen.dk skriver, at føde- og drikkevareindustrien topper listen over brancher, der risikerer at gå en hård fremtid i møde, hvis ikke der sker drastiske ændringer de kommende år.

Fødevarevirksomhederne og især de danske slagterier er i hård international konkurrence, og derfor er ingen udsigt til jobfremgang, selv om der er et opsving på vej, lyder det fra chefanalytiker i AE, Frederik I. Pedersen.

"Uanset om der er krise eller ej, vil retrætebrancherne opleve et fortsat, nedadgående pres på beskæftigelsen. Især ufaglærte og folk med få kvalifikationer i de brancher risikerer at miste deres job," siger han til Avisen.dk.

Chefanalytikeren peger på, at fødevarevirksomheder skal lægge sig højere i værdikæden og optimere produktionen, hvis de skal klare sig fremover. Samtidig skal medarbejderne sørge for at efteruddanne sig, vurderer 3F.

Østeuropæiske slagteriarbejdere udnyttes i Tyskland

Fødevarearbejdere må vente årevis på erstatning

Fagboss til virksomheder: Hvilken mangel på arbejdskraft?

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier