FødevareWatch

Nordea har afsat 2,2 mia til landbrugstab

Nordea-chef Peter Lybecker ser stadig krisen hænge over landbruget, og derfor har banken nu samlet afsat et par milliarder til udlånstab på landbruget.

Foto: Nordea

I et forsøg på at komme eventuelle vanskeligheder i forkøbet har Nordea afsat 2,2 mia. kr. til at dække for de tab, som kan komme i det landbrug, som ifølge Nordea-chef Peter Lybecker, stadig befinder sig i en krisesituation.

Det skriver Børsen.

"Jeg har læst flere landbrugskreditter som formand for kreditkomitéen end jeg har lyst til. Mens 20 pct. af vores landbrugskunder er i risikozonen, har 80 pct. det okay-ish," siger Peter Lybecker til avisen.

I det netop afleverede kvartalsregnskab har banken senest overført 80 mio. kr. til tabskontoen. Det samme beløb er afsat til at dække tab på russiske kunder ind.

Samlet har Nordea udlånt omkring 16 mia. kr. til danske landmænd.

Landbrugets Finansieringsbank vurderede i sidste uge at op mod en tredjedel af landmændene er truet af konkurs som følge af faldende priser og fejlslagne investeringer fra før krisen.

"Det betyder, at bankerne må diskutere med deres landbrugskunder, hvad de kan betale fremover. Så er der nogle, der siger, at de ikke vil. Men det kommer de til," sagde seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, Lars Krull, til Information torsdag.

Samme melding kom fra Mogens Ove Madsen, lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet. Han pegede samtidig på at en lempelse af miljøkravene næppe vil være nok til at hjælpe landbruget ud af med sin gæld, der samlet set løber op i 360 mia. kr.

Bankerne bør nedskrive landbrugsgælden

EU slår fast: Dansk ammoniakkrav er et minimum

Bank: Hver tredje landmand er på randen af konkurs

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier