FødevareWatch

Novozymes ser guldæg i landbrugsbakterier

Den danske virksomhed har indgået et samarbejde med Monsanto, der på sigt kan blive større end den nuværende enzym-forretning.

Peder Holk Nielsen, adm. direktør i Novozymes, har store forventninger til samarbejdet med Monsanto. | Foto: /Scanpix Ritzau/Stine Bidstrup/

Novozymes har store forventninger til sit samarbejde med Monsanto.

Børsen skriver, at den danske virksomhed og det amerikanske landbrugsselskab arbejder på et ambitiøst projekt, der skal øge høstudbyttet ved at behandle jorden med bakterier i stedet for at sprøjte afgrøderne.

Jeg vil ikke afvise, at det her kan blive større end vores nuværende enzym-forretning"

Peder Holk Nielsen, adm. direktør, Novozymes
"Jeg taler om noget, der er stort i forhold til det Novozymes, vi kender i dag. Jeg vil ikke afvise, at det her kan blive større end vores nuværende enzym-forretning," siger Peder Holk Nielsen, adm. direktør i Novozymes, til avisen.

Ideen bag projektet er at påvirke bakteriesammensætningen i markerne for at gøre jorden mere frugtbar og beskytte planterne mod for eksempel skimmel.

Hvis alt går efter planen, forventer Novozymes og Monsanto, at bakterieløsningerne vil være på hylderne omkring 2020.

Novozymes bygger nyt, stort forskningscenter

Novozymes vil undgå penicillinfyldte kyllinger

Bedring for Novozymes på kinesisk marked

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier