FødevareWatch

Chr. Hansen-chef ser lovende resultater for sukkerrør

Cees de Jong, adm. direktør i Chr. Hansen, ser optimistisk for fremtiden for virksomhedens nye satsning på plantebeskyttelse efter et besøg i Brasilien.

Foto: Chr. Hansen

Den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen mener endnu en gang have bevist, at selskabets forholdsvis nye satsning inden for plantebeskyttelse er værd at holde øje med de kommende år, da selskabet har set gode resultater med et produkt, der øger udbyttet fra sukkerrør.

Chr. Hansens adm. direktør, Cees de Jong, fortæller, at han netop har været i Brasilien, hvor man har lavet et forsøg på en sukkerrørsmark på 10.000 hektar.

Her havde sukkerrør, der fik tilsat Chr. Hansens produkt Nemix C, et 10-15 pct. højere udbytte end sukkerrør, som ikke havde fået det biologiske produkt.

Forskellen i det her tilfælde er bare, at det var i en langt større skala, end vi har tidligere har set, så det er meget positivt"

Cees de Jong, adm. direktør, Chr. Hansen
Nemix C er baseret på to bakterier, som øger væksten og udbyttet fra sukkerrør ved at styrke udviklingen af og beskytte rødderne.

"Vi har endnu en gang set lovende takter for plantebeskyttelse i Brasilien. Det er nogenlunde samme resultater, som vi har set i tidligere forsøg, og det var også på linje med vores forventninger. Forskellen i det her tilfælde er bare, at det var i en langt større skala, end vi har tidligere har set, så det er meget positivt," siger Cees de Jong.

Han siger, at det ekstra udbytte, der ligger tættere på 15 pct. end 10 pct, er fuldt ud på linje med den effekt, som kemikalier kan give.

Chr. Hansen har et samarbejde med det amerikanske selskab FMC Corporation omkring produktet Nemix C og plantebeskyttelse generelt, hvor amerikanerne blandt andet står for marketing og salg, mens Chr. Hansen står for produktionen.

Et langsigtet projekt

Alligevel skal man spejde et godt stykke ud i fremtiden, før at Chr. Hansens satsning på plantebeskyttelse for alvor ventes at løfte toplinjen i koncernen, hvor omkring halvdelen i dag kommer fra kulturer til mejeriprodukter som mælk og ost.

Der er ellers omkring 9 mio. hektar med sukkerrørsplanter i Brasilien, der er verdens største producent af sukkerrør, men endnu er det kun en forsvindende lille del, hvor Chr. Hansen er at finde.

Selskabet betegner potentialet som stort, hvilket blandt andet forklares med, at den politiske dagsorden i det sydamerikanske land går i en mere miljøvenlig retning.

Der er dog derudover den udfordring, at sukkerrørsproducenter skal være villige til at betale en anden pris, end de i dag betaler for kemikalierne

"Det er klart, at vi vil have en form for ekstrabetaling for vores produkt," siger Cees de Jong, der samtidig siger, at potentialet er stort, fordi der bliver brugt rigtig mange kemikalier i den brasilianske sukkerrørsindustri.

Selve Chr. Hansens satsning på plantebeskyttelse forventes at komme til at bidrage med et tocifret millionbeløb til omsætningen i 2017-2018, mens man skal spejde ud imod 2020-2025 for at finde de lidt større perspektiver. Her venter Chr. Hansen, at plantebeskyttelsen vil kunne lægge et "signifikant" lag på toplinjen.

Koncerndirektør forlader Chr. Hansen

Chr. Hansen satser stort på medicin

Chr. Hansen-direktør udskiftet 

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier