FødevareWatch

Medie: Rentestigning kan medføre 2000 konkurser

Stiger renterne på bank- og realkreditlån markant, vil det ifølge Berlingske kunne få alvorlige følger for omkring 2.000 forgældede landmænd, som vil være i fare for at gå konkurs.

Foto: Carsten Ingemann, Jyllands-Posten

Det gældsplagede danske landbrug er særdeles udsat, hvis renten efter at have ligget i et fordelagtigt lavt leje igen begynder at stige markant.

Ifølge Berlingske vil op imod omkring 2.000 landmænd kunne knække den økonomiske hals på bedriften, hvis renten på korte lån stiger godt én procent, og renten på lange lån stiger med 1,5 pct.

"Det er det, som vi anser som et mere normalt renteniveau. Så længe renterne ikke bliver højere,vil der være en gruppe på godt 1.700 kriseramte landmænd, hvoraf en del har retning mod konkurs. Men hvis renten stiger endnu mere, kan det blive en tikkende bombe for endnu flere landmænd, der kommer i krise. Når en rentestigning på én procent vil betyde omkring 250 ekstra kriseramte landmænd i gruppen, så vil der være 2.000 i det røde felt med risiko for konkurs. Og stiger renten med to procent, snakker vi om næsten 500 flere," siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, til avisen.

Svigtende priser på mælk og svin gør ondt på landmænd

Kirsten Brosbøl langer ud efter blå blok: Vil I ødelægge miljøet?

Landmænd står til økonomiske smæk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier