Økologisk næstformand tager orlov efter sigtelse

Michael Svane, kvægavler og økologisk næstformand i Landbrug & Fødevarer, tager orlov i organisationen efter, at han er blevet sigtet for vanrøgt af to køer.
Arkivbillede. | Foto: Martin Lyngsstad Slottemo
Arkivbillede. | Foto: Martin Lyngsstad Slottemo

Michael Svane, kvægavler og økologisk næstformand i Landbrug & Fødevarer (L&F), har besluttet at gå på orlov efter, at han er blevet sigtet for vanrøgt af dyr.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af en mail fra Hans Erik Hansen, der er formand for Økologisektionen i L&F.

Han skriver, at Michael Svane selv har meddelt bestyrelsen torsdag, at han tager en pause fra sit arbejde i interesseorganisationen som følge af sigtelsen.

'Michael Svane har truffet den rigtige afgørelse ved at tage orlov i denne situation. Der er vigtigt, at vi som repræsentanter for de økologiske producenter går foran med det gode eksempel. Vi skal huske på, at Michael ikke er dømt, og indtil der er faldet en afgørelse, har jeg ikke yderligere kommentarer,' skriver Hans Erik Hansen til avisen.

Sagen blev offentlig kendt fredag, da Ekstra Bladet beskrev forløbet, og drejer sig om to tilfælde af vanrøgt, der er blevet konstateret af to dyrlæger.

I det ene tilfælde lod Michael Svane en stærkt betændt og lidende ko, der var blevet lam efter en fødsel, ligge i dagevis uden at få hjælp.

I det andet tilfælde lod han en ko ligge i fire døgn på åben mark, uden vådt eller tørt, men med mindst ligeså stærke smerter. Den havde ødelagt bækkenledbåndene under fødslen af en kalv, der var død.

Økologisk næstformand sigtet for vanrøgt af dyr

Ny formand til økologerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også