FødevareWatch

Deltaq nedjusterer forventningerne til 2015

Investeringsselskabet Deltaq aflagde torsdag et regnskab for årets første kvartal, som bød på nedjusterede forventninger til året og et minus på bundlinjen. I fiskefirmaet Jeka Group, som Deltaq ejer halvdelen af, faldt omsætningen med 27 pct.

Foto: POLFOTO

Årets første kvartal bød på nedjusterede forventninger til året og et minus på bundlinjen på 1,2 mio. kr. for investeringsselskabet Deltaq.

Samlet forventer selskabet nu et resultat for hele 2015 på "neutral til positiv". Før regnskabet regnede Deltaq et positivt årsresultat.

Det ene af de to porteføljeselskabet i Deltaq er Bollerup Jensen, som producerer vaskemidler og kemiprodukter, og her faldt omsætningen med 9 pct. til 9,9 mio. kr., mens driftsoverskuddet (EBITDA) faldt med en femtedel til 2,4 mio. kr. i første kvartal 2015 sammenlignet med samme periode sidste år. Afvigelserne skyldes periodeforskydninger, og resultatet er i overensstemmelse med forventningerne, oplyser Deltaq.

I det andet porteføljeselskab, fiskeproducenten Jeka Group, faldt omsætningen med 27 pct. til 51,1 mio. kr., mens EBITDA røg ned med 44 pct. til 3,2 mio. kr.

"Stigende råvarepriser og den stigende dollarpris har medført usikkerhed i markedet. Hertil kommer, at fangstsæsonen for torsk i Atlanterhavet har givet et væsentligt lavere udbytte end sædvanligt," skriver selskabet i regnskabet.

Der er iværksat udviklingstiltag i begge porteføljeselskaber, som, bestyrelsen forventer, vil påvirke selskabernes værdi positivt i de kommende år, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Positive tegn for dansk fiskeeksport

Ny fabrik giver røde tal i fiskekoncern

Nyt selskab vil dyrke 30 ton østers

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier