Alm. Brand står til milliontab på storlandbrug

Et stort svinelandbrug er erklæret konkurs og står til at blive solgt i denne uge. Salget vil give store tab til kreditoren Alm. Brand Bank.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN, FINANSWATCH

Finanskrisen er måske nok ved at klinge af, men landbrugskrisen viser sig stadig i bankernes bøger. Alm. Brand Bank står nu til et milliontab på et jysk svinelandbrug, skriver Berlingske Business.

Gården Lerbjerggard-Over Løjstrup er erklæret konkurs med en gæld på over 100 mio. kr. skriver avisen. Den største kreditor er Alm. Brand Bank, som også har begæret gården konkurs. Det er dog DLR Kredit, som har førsteprioritetspant i gården, som ifølge avisen er udbudt til salg til 70 mio. kr., men som kan blive solgt billigere end dette.

"Der hersker ingen tvivl om, at de to landmænd i noget tid har haft underskud. Derfor har vi løbende givet dem driftskreditter. I det tidlige forår kunne vi se, at de ikke kunne få budgetterne til at hænge sammen og så ingen anden udvej end at erklære dem konkurs. Men jeg kan ikke kommentere, hvor meget vi har nedskrevet på bedriften," siger kommunikationsdirektør i Alm. Brand Susanne Biltoft til Berlingske Business.

Banker tvivler på landbrugpakkes effekt

Landbrugspakke: Pensionskæmper fik intet varsel

Sass' landbrugspakke: "Vi tør ikke sætte tal på, men målet er selvfølgelig at få dem alle raget ud"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også