Rusland klar til at forlænge importforbud

Den russiske premierminister slår fast, at importforbuddet fortsat står ved magt, og at man er klar til at forlænge boykotten af EU-fødevarer yderligere.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF CASPER HINDSE

Gik man og troede, at der var en mulig opblødning på vej i forholdet mellem EU og Rusland, kan man godt tro om igen. Rusland forestiller sig nemlig ikke at stoppe boykotten af europæiske varer lige foreløbig.

Det skriver foodnavigator.com.

Sitet citerer den stedfortrædende russiske premierminister for, at fremtiden formentlig ikke byder på mange gode stunder parterne imellem:

”Vi overvejer ikke at ophæve forbuddet lige umiddelbart,” siger Arkady Dvorkovich til Reuters ifølge foodnavigator.com.

Importforbuddet løber ellers kun til 7. august i år, og var oprindeligt et modsvar til de EU-sanktioner, som blev vedtaget de sidste dage i juli 2014. Sidste mandag satte den tyske kansler Angela Merkel hårdt mod hårdt og gjorde det klart, at EU-sanktionerne er bundet op på Minsk-aftalen, som foreskriver, at der ikke må være kampe i Ukraine længere. Denne aftale er imidlertid ikke blevet overholdt, ifølge EU.

Som FødevareWatch tidligere har beskrevet, er Rusland hårdt ramt af sanktionerne. Den russiske rubels værdi er i frit fald, og senest har landet måtte stoppe import af kød fra Sydamerika.

Danske slagterier er vilde med EU-oplagring

Rusland afbryder kødimport fra to sydamerikanske lande

EU godkender fødevareprogrammer for en lille milliard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også