Dan Jørgensen vil fastholde skrappe miljøkrav

Danske landmænd kan godt glemme alt om lempelige miljøkrav i jagten på at gøre produktionen mere konkurrencedygtig i forhold til udlandet. Sådan lyder budskabet fra fødevareminister Dan Jørgensen (S).
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Mens dansk landbrug uden tvivl har stort potentiale for øget eksport, kan landmændene godt skyde en hvid pil efter ønsker om mindre strenge miljøkrav i kampen for at gøre produktionen mere konkurrencedygtig. Sådan lyder meldingen fra Dan Jørgensen i et interview med Berlingske Business.

Han mener i stedet, mens mange andre lande vil komme til at producere og udbyde store mængder billige fødevarer så skal de danske miljøkrav skal være så høje, at dansk landbrug kan udkonkurrere andre på kvalitet.

”Omkring 40 pct. af det, vi producerer og sælger ude i verden, sælger vi til ca. 20 pct. over verdensmarkedsgennemsnitsprisen. Når en forbruger i Beijing eller Hamborg går ned og ser en dansk pakke smør eller bacon på hylden, så ligger der en lige ved siden af, som er væsentligt billigere. Og alligevel køber de vores. Det gør de, fordi vi har været innovative, og fordi vi konkurrerer på nogle andre parametre. Det skal og må også være strategien for os i fremtiden,” siger ministeren til avisen.

Borgerlige partier utilfredse med råd fra måltidstænketank

Forvirring om dødstal på grund af usund kost

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også