FødevareWatch

Rusland afbryder kødimport fra to sydamerikanske lande

På trods af få handelspartnere har russerne nu afbrudt kødsamarbejde med virksomheder i både Brasilien og Paraguay.

Foto: Colourbox

Selvom EUs handelsembargo stadig presser Rusland, har det store land mod øst nu valgt at stoppe for import af kød fra to brasilianske firmaer og et enkelt paraguaysk.

Det skriver globalmeatnews.com.

Det er ellers almindeligt kendt, at netop Paraguay og Brasilien sammen med Hviderusland er blandt de få lande, der har profiteret mest af den handelsembargo, som Rusland nedlagde mod EU sidste sommer.

Rusland udvider importforbud

Den russiske landbrugsminister slår da også fast over for globalmeatnews.com, at Rusland ikke kommer til at søge efter kød andre steder lige foreløbig:

”Vores fødevaresikkerhedsdoktrin kræver en selvforsyning på 85 pct. I slutningen af 2014 nåede vi 83 pct., og i 2016 vil dette tal være markant højere,” siger landbrugsministeren Nikolai Fyodorov og henviser på den måde til, at det er kvaliteten og sikkerheden omkring håndteringen af denne, der er skyld i samarbejdsstoppet.

På trods af de idealistiske motiver om fødevaresikkerhed er den russiske købekraft nu heller ikke, hvad den har været. Handelsembargoen er i gang på ottende måned, og det har medført en svækket rubel samt en høj inflation i Rusland. Samtidig har mange danske fødevare- og handelsselskaber fået mindre gode regnskaber for 2014.

Brasilianske grise erstatter danske i Rusland

Som FødvareWatch tidligere har beskrevet er handelsembargoen gået særligt hårdt ud over danske kødproducenterog har blandt andet medført, at svinenoteringen på et tidspunkt var helt nede på 8,70 kr. Alligevel kan det måske være, at bunden er nået, for russerne har svært ved at finde kød, og selvom Brasilien er blevet en vigtig spiller netop her, så er bruddet med de to brasilianske firmaer og det enlige paraguayanske faktisk blot et nyt lavpunkt for den russiske økonomi.

Allerede i februar i år var den russiske import af brasiliansk kød således faldet med 56 pct., skriver globalmeatnews.com.

Svineprisen får løft for fjerde uge i streg

Russisk kødkæmpe indgår aftale med McDonald’s

Nye restriktioner rammer dansk eksport for millioner

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier