FødevareWatch

Forhandlinger om landdistriktsmidler brudt sammen

På trods af enighed på flere punkter lykkedes det torsdag aften ikke at blive enige om en aftale om fordelingen af landdistriksmidlerne.

Foto: Lars Nybøll/Polfoto/Arkiv

Forhandlingerne om fordelingen af landdistriktsmidler brød torsdag aften sammen. Det oplyser partierne Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i en fælles pressemeddelelse.

De borgerlige partier var ellers ikke langt fra at blive enige med regeringen, oplyser Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen.

"Jeg oplevede det som et meget mærkeligt forløb. Vi var egentlig parate til at indgå en aftale og var enige på flere punkter. Vi var enige om, at der er brug for flere penge til investeringer i stalde," siger han til Ritzau og fortsætter:

"Men de ville blandt andet ikke være med til at indføre moderne miljøregulering eller sikre penge til mere biodiversitet i skovene, og derfor kunne vi ikke blive enige."

Derudover ville regeringen ifølge René Christensen have, at alle aftaler blev fastlagt for de næste tre år, mens de borgerlige partier ønskede, at nogle af aftalerne kun skulle gælde for et år.

Har tidligere fremlagt landbrugspakke

Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti fremlagde i efteråret 2014 en landbrugspakke med 16 forslag til, hvordan landdistriksmidlerne kunne fordeles.

Et af de væsentligste forslag har for de tre borgerlige partier været at afskaffe de danske særregler for gødning. Det fremgår også af partiernes pressemeddelelse.

"Det var en klar prioritet for os at give dansk landbrug den håndsrækning med penge fra landdistriktsmidlerne, men det ville regeringen ikke afsætte penge nok til," siger Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen.

Løkke: Venstre er klar til at forhandle om landbruget

Enhedslisten: Økologi skal redde dansk svineproduktion

Bilagsrod koster L&F 56 mio kr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier