FødevareWatch

Fiskeriformand vil have momsen på fisk væk

På årets generalforsamling i Danmarks Fiskeriforening PO blev der igen åbnet for debatten om, hvorvidt momsen på fisk skal skæres væk.

Foto: Mik Ekestad

Snakken om differentieret moms har i de seneste år måneder været klæbet til økologien og særligt afdelingen for frugt og grønt, men på generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening PO sparkede formand Svend-Erik Andersen igen gang i debatten om, hvorvidt også fiskene skal være fritaget for moms.

Det skriver Fiskeritidende.

Svend-Erik Andersen henviser til Fødevarestyrelsens fiskeanbefalinger, og det faktum at danskerne spiser omkring 100 gram mindre fisk om ugen end de anbefalede 350 gram.

"Vores markedsundersøgelser peger på, at prisen på fisk er en barriere i forhold til at få danskerne til at spise mere fisk. Derfor vil det være oplagt at sænke eller fjerne momsen for at se, om det kan øge danskernes indtag af fisk," siger Svend-Erik Andersen.

Norsk detail slagter prisen på fisk

Skatteminister afviser indgreb mod momsfusk på energi

Mere fra FødevareWatch

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage og i Irma får man også ny kædedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier