FødevareWatch

Russisk landbrug får 33 mia. i støtte

I et forsøg på øge den russiske landbrugsproduktion har landets landbrugsminister fremlagt et omfattende støtteprogram til nye landbrugsprojekter.

Foto: Ritzau Scanpix

Landbrugsminister Nikolaj Fyodorov kunne i sidste uge meddele de russiske bønder og resten af landets landbrugsindustri, at man frem mod 2020 samlet vil støtte den russiske landbrugsproduktion med hvad der svarer til 32,9 mia. kr.

Det skriver Agra Europe ifølge Markedsnyt for Svinekød.

Støtteprogrammet støtter i alt 464 projekter i perioden 2013-2020, og investeringerne ligger indenfor fjerkræ-, svine-, oksekød- og mejerisektoren.

Ifølge den russiske landbrugsminister skal projekterne hjælpe med at opveje den manglende import af vestlige fødevarer, der ikke længere kommer til landet som følge af den boykot, som Rusland sendt i retning af produkter fra EU.

Nye landbrugsprojekter vil blive delvis støttet af ”Russian Agricultural Bank”, hvis kapital for nylig blev øget med 10 mia. rubler svarende til 1,2 mia. kr efter ordre fra den russiske premierminister Dmitri Medvedev, skriver Markedsnyt for Svinekød.

EU-Kommissionen: Skær i landbrugsstøtten

Ny afgift halverer russisk hvede-eksport

Rusland forhandler om embargo

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier