FødevareWatch

Tican-landmænd overvejer at droppe slagtesvin

En række Tican-landmænd, der i dag producerer slagtesvin, overvejer eller har besluttet at stoppe. Det kan mindske råvaregrundlaget i den forestående Danish Crown-Tican fusion.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Flere landmænd der i dag leverer slagtesvin til Tican har besluttet eller er i overvejelser om at stoppe deres slagtesvinproduktion og dermed bidrage til en mindskning af råvarematerialet i Danish Crown efter den forventede fusion. Det skriver Børsen.

Børsen har talt med flere Tican leverandører – en af dem Simon Høj, som fra Kvong ved Varde forsyner Tican med 25.000 slagtesvin årligt.

”Jeg stopper med at lave slagtesvin. Det ligger helt fast,” siger han til avisen. Ifølge avisen er Ticans største leverandør Søren Bonde, som leverer 100.000 svin årligt, i svære overvejelser om han skal levere til tyske Tönnies i stedet.

Danish Crowns formand Erik Bredholt mener, at fusionen er en naturlig anledning for producenterne til at sætte sig ned og overveje deressituation men anerkender dog problematikken i forhold til at svindende råvaregrundlag.

Vi kan selvfølgelig ikke have medarbejdere, der står og skærer i den blå luft,” siger han.

Nyt tysk samarbejde langtidssikrer danske slagteri-job

Svensk kød-kritik giver eksport-dyk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier