EU’s landbrugspolitik i modvind

EU’s fælles landbrugspolitik som blev reformeret i 2013 og skal implementeres i år møder kritik fra flere kanter. Landbrugskommissæren vil evaluere politikken, når den har været i brug et par år.
Foto: EU Parlamentet/ PR
Foto: EU Parlamentet/ PR

EU’s landbrugspolitik CAP, som  blev reformeret i 2013 i forsøget på at øge miljøvenlige tiltag møder modstand fra både miløforkæmpere og landmænd.

Det skriver altinget.dk.

Arial Brunner fra Birdlife Europa siger, at EU’s beslutningsproces har vist sig fra sin værste side, mens Faustine Defossez, senior policy officer for landbrug ved European Environmental Bureau (EEB) langer ud efter de såkaldte grønne betalinger, der blev indført med reformen.

De går på at øremærke 30 pct. af støttemidlerne til landmænd, der for eksempel indfører foranstaltninger til at bevare græsarealer.

”Vi bliver efterladt med grøn betaling på papiret, men ikke på vores marker. For eksempel undtages halvdelen af EU's landbrugsjord fra et af de vigtigste midler – økologiske fokusområder – og en tredjedel fra diversificering af afgrøder,” sagde Faustine Defossez.

Kommissær Phil Hogan anerkender kritikpunkterne fra miljøforkæmpere og landmænd, men vil give reformen lidt virketid før han reagerer.

”Jeg er ikke immun over for, at der er kritik af reformen fra begge sider. Nogle af elementerne er nye, og vi vil lave en evaluering og skride til handling, hvor det er nødvendigt. Men først, når der ligger nok bevis at bedømme indsatsen i lyset af dens formål,” sagde Hogan.

Reformen skal efter planen evalueres i 2017, og højst sandsynligt forhandles igen i 2020.

Forbrugerrådet jubler over enegang fra Dan J.

EU hjælper pressede svinebønder

EU-kommissær tøver med støtte til danske svinebønder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter