FødevareWatch

Omfattende økologioplæg kritiseres fra flere kanter

Økologioplægget fra Danmarks Naturfredningsforening, som lægger op til at landets landbrug lægges 100 pct. om til økologisk drift, er kommet under skarp beskydning.

Foto: Columbus Leth, Aarstiderne

Et oplæg fra Danmarks Naturfredningsforening, hvor man har forsøgt at regne på effekterne af at omstille landbruget til 100 procent økologi, som blev fremlagt i sidste uge, er kommet under kraftig beskydning fra flere af branchens parter.

Det skriver Altinget.

Blandt andet går kritikken på, at oplægget ikke er regnet helt igennem, og at der udelukkende arbejdes med nutidspriser i et scenarium, som kan ligge 20-30 år ude i fremtiden, når oplægget om omlægningen af 400.000 hektar landbrugsjord vil kunne være gennemført.

“Jeg mener grundlæggende, at man har sprunget over nogle af de steder, hvor det koster noget. For eksempel at man forholder sig til den tabte eksportværdi, eller hvem der skal betale for de 400.000 ha landbrugsjord, der tages ud af omdrift,” lød kritikken fra blandt andet cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby.

Det danske landbrug bør omlægge til økologi

Frank Jensen bliver hædret af økologer

"Vi er i gang med at afvikle Danmark som landbrugsland" 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier