FødevareWatch

Danish Crown-fusion skaber verdens tredjestørste slagteri

Fusionen mellem Tican og Danish Crown betyder, at den danske slagterimastodont hopper op på den globale liste over de største slagterikoncerner i verden.

Foto: Janus Engel

Der er stadig et godt stykke op til verdens absolut største slagterikoncern, den store kinesiske spiller WH Group, som blandt andet ejer den store amerikanske slagtekoncern Smithfield og spanske CampoFrio, men fusionen mellem Tican og Danish Crown rykker formodentlig lidt rundt på listen blandt de ti største koncerner i verden.

I en opgørelse over slagtetal fra 2013 tegnede WH Group sig samlet for 43,3 millioner slagtninger, mens amerikanske Tyson på listens andenplads samlet havde 27 millioner slagtninger.

Danish Crown og Tican fusionerer

Nummer tre på listen var amerikanske JBS, der i 2013 slagtede 22,8 millioner svin, men de overgås nu af Danish Crown og Tican-fusionen.

Sammen kommer de to slagterikoncerner til at stå bag 23,9 millioner slagtede svin, hvis man lægger de to koncerners slagtninger fra 2013/14-regnskabsårene sammen.

Danish Crown slagter i dag i Danmark, Tyskland, Polen, Storbritannien og Sverige, mens Tican primært slagter i Danmark, og i mindre omfang har forædlingsselskaber i England og Polen.

Med fusionen bliver der skabt afstand ned til listens nummer fem, som er tyske Tönnies, der i 2013 havde 16,8 millioner slagtninger, og hollandske Vion Food Group var nummer seks med 16,3 millioner slagtninger.

Svineproducenterne: Fusion er ”relativt ligegyldig”

NNF: Positivt at Tican forbliver på danske hænder

Mere fra FødevareWatch

Hørkram er kommet tilbage på sporet

Cateringgrossistens regnskab for 2021 viser markant forbedring af indtjeningen efter svært 2020. Toplinjen er løftet en anelse i et marked fyldt med udfordringer, men hvor Hørkram-ledelsen satser på vækst.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier