FødevareWatch

Danish Crown: Støtte til svinebønder er meget positivt

"Det er positivt, at politikerne gør noget for at afhjælpe en alvorlig situation," siger Danish Crown.

Foto: POLFOTO

Der er godt nyt til de trængte danske svineproducenter, der i et år har været ramt af et importforbud fra russisk side.

Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) er EU-Kommissionen klar til at yde ekstraordinær støtte til privat oplagring af svinekød efter importforbuddet.

"Det er selvfølgelig meget positivt, at politikerne gør noget for at afhjælpe en alvorlig situation, men vi kender endnu ikke ordlyden af aftalen," siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes til Ritzau.

EU vil tilbyde slagterierne støtte for at oplagre kødet i en kort periode, indtil der findes alternative markeder til det russiske.

"På nuværende tidspunkt ved vi dog ikke, hvad det helt konkret vil betyde for Danish Crown," lyder det fra Anne Villemoes.

Eksport af svinekød til Rusland udgjorde omkring 2,1 milliarder kroner i 2013 ud af en samlet fødevareeksport på 4,3 milliarder kroner.

Danske svinebønder og slagterier har været pressede, siden Rusland i februar sidste år besvarede enkelte fund af svinepest i Polen, Litauen og Letland med et generelt forbud mod import af svinekød fra Europa.

Kommissionen har allerede i efteråret 2014 iværksat lignende støtteordninger for mælkesektoren samt frugt- og grønt sektoren.

 

/ritzau/

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier