FødevareWatch

Danmark er den største eksportør af fisk og skaldyr i EU

Høj standard for fødevaresikkerhed og MSC-mærkede fisk og skaldyr er de mest tungtvejende grunde til, at Danmark er det mest eksporterende land i EU.

Foto: Lasse Kofoed/POLFOTO/arkiv

Den danske eksport af fisk og skaldyr steg med seks pct. i løbet af de første 10 måneder af 2014 i forhold til samme periode året før. Det betyder, at Danmark nu sidder på 14,3 pct. af al eksport af fisk og skaldyr i EU.

Det skriver Foodculture.dk.

Den store efterspørgsel fra udlandet, skyldes ikke mindst MSC-mærket, som garanterer bæredygtigt fiskeri. Ikke mindre end 75 % af alle danske fisk har det eftertragtede mærke, og ifølge Tine Due Hansen der er kommunikationschef i MSC Danmark, er det en afgørende fordel for eksporten.

”Op mod 95 pct. af de danske fisk bliver eksporteret, og her er MSC-mærket mange steder kraftigt efterspurgt. For eksempel fra en række supermarkedskæder i Tyskland, hvor blandt andet Lidl har et krav om, at alt deres fisk og skaldyr på frost skal være certificeret” forklarer hun til Foodculture.

Også sporbarheden er et vigtigt parameter i en branche, hvor flere stikprøver har vist, at hver femte torsk kan være fejlmærket som f.eks. sej. Det har fået forbrugerne til at efterspørge fisk og skaldyr der kan spores fra båd til bord.

Brancheformand kalder vækststrategi for "en fuser"

Muslingeformand: Herpes er Guds gave

Lave fiskepriser presser branche til nytænkning

Vilsund Blues svære muslingesæson skudt i gang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier