FødevareWatch

Vestjysk Bank nedskriver på landbrug og nedjusterer

Som følge af mange store lån til landbrugskunder i knæ, må Vestjysk Bank nedjustere forventningerne til resultatet for 2014.

Vestjysk Bank må bide i det sure æble og nedskrive stort på især lån til landbrugskunder. Det betyder en nedjustering af forventningerne til 2014-resultatet.

"Udsigterne for landbrugserhvervet i 2015 er aktuelt meget bekymrende som følge af store prisfald på mælk og svinekød. Forventningerne til omfang og varighed af meget lave afregningspriser er stærkt påvirket af handelskrisen mellem EU og Rusland og er meget usikre," skriver banken i en meddelelse torsdag.

Vestjysk Bank regner nu med at nedskrive i alt mellem 650 og 700 mio. kr. i 2014-regnskabet, hvoraf landbrugssektoren vil udgøre 400-450 mio. kr., eller omkring 60 pct. Det gør det umuligt for banken at nå sin hidtidige prognose om et nulresultat.

Nu ser det ud til at, at resultatet vil lande på et underskud på mellem 150 og 200 mio. kr., erkender Vestjysk Bank. Basisresultatet ventet at blive på "næsten" 500 mio. kr.

"Med baggrund i de likviditetsmæssige udfordringer, som det nuværende lave prisniveau vil skabe for bankens landbrugskunder, forventes der også i 2015 at være betydelige nedskrivninger på landbrugseksponeringer. Til gengæld forventes nedskrivningsbehovet på øvrige erhvervskunder og privatkunder fortsat at være faldende," skriver Vestjysk Bank.

Nedskrivningerne på landbrug udgør ca. 8 pct. af de samlede eksponeringer til sektoren per 31. december 2014, oplyser banken.

Vestjysk Bank kommer med endelig årsrapport for 2014 den 26. februar.

Landmænd siger stop

"Jeg bliver presset tættere og tættere på kanten"

Her er tre forslag, der kan redde landbruget

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte i 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier