FødevareWatch

Russisk oligark investerer tungt i æbleproduktion

Den russiske milliardær, Gennadij Timtjenko, er begyndt at investere i den lokale fødevareproduktion for at "styrke fødevaresikkerheden" i landet.

Foto: POLFOTO

Det russiske importforbud betyder, at landet fremover skal være langt mere selvforsynende, når det kommer til brødføde befolkningen.

Det ved den russiske rigmand Gennadij Timtjenko, og derfor er han begyndt at investere kraftigt i den lokale fødevareindustri.

Det skriver Politiken.

Embargoen trådte i kraft den 7. august, og allerede dagen efter købte den 62-årige forretningsmand en dominerende aktiepost i Alma Holding, der ejer 800 hektar med æbletræer og har planer om at udvide med yderligere 500 hektar.

Ifølge Gennadij Timtjenko, der har en samlet formue på 95 mia. kr. og hører til præsident Vladimir Putins inderkreds, skyldes opkøbet, at han ønsker ”at styrke fødevaresikkerheden” i landet.

Rusland importerer ca. halvdelen af sit samlede forbrug af æbler, mens EU-landene eksporterer æbler for 3 mia. kr. i 2013.

Putins julegave - billigere vodka til alle

Russisk krise ryster Uhrenholt

Fødevarestyrelsen underskriver aftale med Rusland

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier